Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i din epostadress här:Copyright 2005
Amnesty International

Du kanske har hört talas om det här med mänskliga rättigheter och att alla ska behandlas som lika mycket värda? Men har du tänkt på att man som tjej och kille idag inte riktigt behandlas på samma sätt? Att tjejer till exempel förväntas sminka sig och gå på aerobics medan killar förväntas spela hockey och snusa?

Har du kanske också någon gång tänkt på att dessa skillnader är lite sneställda? Varför är det till exempel så att mammor ofta får ta hand om nästan allt hushållsarbete? Och att de flesta chefer är män? Hur många tjejer känner du som någon gång varit rädda för att gå hem ensamma från stan? Känner du någon kille?

Projektet Sneställt lyfter upp frågan om varför dessa skillnader och förväntningar finns och vad de egentligen får för konsekvenser. Det belyser det faktum att de mänskliga rättigheterna inte riktigt verkar gälla alla.

2005 - 05 - 05
På turné i Göteborg!

Under vecka 16 medverkade delar av grupp 181 med projektet Sneställt vid en turné anordnad av projektet Flicka. Turnén ägde rum i Göteborg och syftet var att möta cirka tretusenfemhundra ungdomar från högstadiet, samt pedagoger med anknytning till dessa, för att diskutera könsroller, ideal och mediers påverkan.

Läs mer >>

 

16-18 maj
Grupp 181 representerar Sneställt på kostnadsfritt pedagogseminarium anordnat av Flicka. >>
 
23-24 maj
Grupp 181 representerar Sneställt på Guldkornsdagarna i Jönköping.